UTOPIJA: VAŠE NOVO SKRIVENO UŽIVANJE NA CINESTAR TV PREMIERE 1 KANALU

Utopija je nova serija na CineStar TV Premiere 1 kanalu koja je nešto najčudnije i najbolje što ćete pogledati u svom životu. Pratite je od 10. avgusta u 21h, od ponedeljka do četvrtka, i uronite u dramatične i napete trenutke koje svaki teoretičar zavere priželjkuje!

 

Otkad je prvi put prikazana, britanska serija Utopija nije prestajala da diže prašinu. Kritičari i ljubitelji ovakvog žanra pisali su hvalospeve za ovo vrlo neobično ostvarenje, ali široka javnost uskoro je počela zasipati BBC žalbama i tužbama. Nije ni čudo, jer ova serija je zaista umetnički pitoreskna, jedinstvena i veoma grafički posebna.

 

GRAFIČKI ROMAN, NE STRIP!

 

Opisana kao drama o teorijama zavera, Utopija prikazuje priču o grupi pojedinaca koji počinju da tragaju za grafičkim romanom (ne stripom!) pod imenom „Utopijini eksperimenti“ (The Utopia Experiments) u kojima se navodno nalaze odgovori na mnoga pitanja koja se tiču budućnosti, uključujući i pojavu nekoliko razornih epidemija. Nakon što im ovaj grafički roman dospe u ruke, postaju predmet interesa tajne i veoma moćne organizacije Mreža (The Network) koja želi da ima ovaj materijal u svojim rukama.

 

Članovi Mreže ne prežu od upotrebe bilo kog sredstva koje im dođe pod ruku kako bi Utopija prešla u njihove ruke, što veoma često uključuje veoma krvava i kreativna ubistva. U prvoj epizodi gledaoci će moći da saznaju šta povezuje pesak, čili papričice, izbeljivač i jednu običnu kašiku, a kao dodatnu napetost zajedno će moći da nađu i odgovor na pitanje koje se stalno ponavlja – „Gde je Džesika Hajd?“ i kakvu ulogu ovde ima – zec.

 

RECEPCIJA KRITIČARA I PUBLIKE

 

Po izlasku prve epizode ove 11-delne serije javnost je bila iznenađena kritičarskim odjekom. Hafington Post izjavio je kako je Utopija „jednostavno najbolja televizijska serija koju su imali priliku da gledate“, a cenjeni Gardian opisao ju je kao „neverovatno nasilnu, vulgarnu i krvavu“. Kritičari Telegrafa izjavili su kako su se osećali veoma prljavo gledajući Utopiju, i da je serija „pravo zadovoljstvo, iako se ponekad radi o grešnom zadovoljstvu“.

 

Sami gledaoci dali su joj ocenu 8,4 na IMDb-u, istakavši kako je „intrigantna, napeta, uznemirujuća“, i „hrabra, briljantna, originalna, a opet jako poznata“. Roten Tomatos odlikovao ju je sa čak 100%. Na kraju, prepoznata je i od strane struke pa se tako može pohvaliti i međunarodnim Emijem za najbolju dramsku seriju.

 

POZNATA LICA INDI SCENE

 

Ako pratite britansku filmsku scenu, prepoznaćete s lakoćom gotovo sve glumce iz Utopije. Adil Aktar glumi Vilsona, a javnosti je poznat po filmovima „Misterija ubistva” i „Diktator” kao i po serijama „Noćni menadžer”, „Jadnici” i „Ubiti Iv”. Vilson je štreber koji voli teorije zavere i stalno smišlja kako se spasiti u slučaju bilo koje tragedije. Ponosni je vlasnik nuklearnog skladišta i često na internetu postavlja teorije o drugoj „stvarnosti“, sve dok se ne uvuče o priču o Utopiji.

 

Nil Maskel glumi Arbija, glavnog atentatora za Mrežu koja ga je vaspitala u hladnokrvnog ubicu bez znanja o porodici, sve dok u Utopiji ne sazna za svog oca te mu se život preokrene iz temelja. Maskela ste mogli videti već u „Birmingemskoj bandi” u ulozi Čerčila, ali i u SF seriji „Ljudi” kao detektiva Dramonda. Iza sebe ima zaista impresivnu i bogatu glumačku karijeru koja će vas oduševiti i ovde.

 

Izdvojićemo i Alistera Petrija koji glumi Džofa, ministra zdravlja koji u svom resoru skriva mnogo više od samog interesa za javno zdravlje. Petri ima impozantan broj filmskih i serijskih naslova u svojoj biografiji – od „Ratova zvezda”, preko kultne „Trke života” (Raš), pa sve do serije „Noćni menadžer” u kojoj je ponovno surađivao sa Aktarom.

 

Utopija premijerno kreće s prikazivanjem na CineStar TV Premiere 1 kanalu 10. avgusta u 21h, a gledaoce očekuje po jedna nova epizoda svake nedelje, od ponedeljka do četvrtka. Uronite u svet teorija zavera, zečeva, interneta, nasilnih scena i neverovatnih zapleta i verujte nam – nećete biti ravnodušni!

 

P.S. Gde je Džesika Hajd?