SRPSKA PREMIJERA OSKAROM NAGRADJENOG FILMA „SOBA“

U petak 04.03 u Sava Centru u okviru FEST-a održaće se srpska premijera filma SOBA (ROOM).

Film je baziran na kultnom bestseleru Njujork Tajmsa istog naziva, a trenutno je u žiži interesovanja s obzirom da je glumica Brie Larson koja igra  glavnu protagonistkinju filma , Ma , osvojila Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu na ovogodišnjoj dodeli.

https://youtu.be/mQpnyb3k3Eg

Poput svake dobre majke, Ma se posvetila tome da je Džek  sretan i siguran, dajući mu puno topline i ljubavi, često radeći tipične stvari poput raznih igara i pričanja priča. Njihov život, međutim, je sve osim tipičnog – zarobljeni su – zatvoreni u malom prostoru bez prozora od oko 9 kvadratnih metara, koji Ma eufemistički zove „Sobom“. Ma je za Džeka stvorila celi  svemir unutar Sobe, i ne preže od ničega kako bi mu omogućila da živi ispunjenim životom. Ali Džekova znatiželja o njihovoj situaciji samo raste i kad njena izdržljivost dosegne svoje granice, zajedno će se upustiti u rizičan beg koji će ih na kraju suočiti s onim što može ispasti još strašnijim: stvarnim svetom.

Krajnje napet, a ujedno i duboko emotivan, film Soba nudi jedinstveno i dirljivo istraživanje beskrajne ljubavi između majke i njenog deteta. Nakon što petogodišnji Džek i njegova Ma(ma) pobegnu iz zatvorenog prostora u kome je Džek proveo čitav dotadašnji život, dečak otriva nešto uzbudljivo: spoljni svet. Dok proživljava radost, uzbuđenje i strah, osećanja koja mu donosi nova avantura, on se čvrsto drži za jedinu stvar koja mu znači više od svega – a to je naročita veza između njega i njegove voljene i odane Mame.