„SNAJPERISTA“ SLEDEĆE NEDELJE STIŽE U BIOSKOPE

Film “Snajperista” ratno remek delo Klint Istvuda od sledećeg četvrtka dolazi u domaće bioskope..

Snajperista je nominovan za čak šest Oskara u najprestižnijim kategorijama medju kojima su nominacije za: najbolji scenario, najbolji film i najbolju mušku ulogu (Bredli Kuper)

Reditelj Klint Istvud nam donosi novu ratnu akciju “Snajperista,” sa Bredli Kuperom kao  Kris Kajlom u naslovnoj ulozi. Kajl je poznat kao najsmtonosniji snajperista u istoriji Sjednjenih Država

http://www.americansnipermovie.com/

Film je baziran na istinitoj priči i prikazuje život američkog marinca Krisa Kajla, koji je poznat  kao najprecizniji vojnik na obaraču. Njegova preciznost i snalažljivost spasila je brojne živote civila i saboraca. Medjutim zbog svoje reputacije Kajl je na visokoj ceni i kod protivnika.

Našavsi se u misiji u Iraku Kajl je ponovo osvetlao obraz američke vojske, ali po povratku kući shvata da rat nije mogao tako lako da ostavi za sobom…

Glumačku podelu predvodi Bredli Kuper koji je dva puta bio nominovan za Oskara za uloge u filmovima  “Silver Linings Playbook” i  “American Hustle,” u ostalim ulogama pojavljuju se  Siena Miler, Dzejk Mekdorman, Luk Grims i Kir O Donel.

Oskarovac Klint Istvud snimio je priču o ovom sjajnom vojniku po scenariju  Dzejson Hala, koji je baziran na autobiografiji  Krisa Kajla. Autobiografija je bila bestseller I trinaest nedelja se nalkazila na listi najčitanijih knjiga Njujork Tajmsa.

Film u domaće bioskope dolazi 19.februara.

Link ka trejleru: