SJAJAN START FILMA HOBIT:BITKA PET ARMIJA

U noći srede na četvrtak, publika širom zemlje je imala prilike da prisustvuje specijalnim ponoćnim projekcijama završnice trilogije o Hobitu: Hobit: Bitka pet armija.

Ove specijalne projekcije održane su u bioskopima Cineplexx u Beogradu i Kragujevcu, Roda Cineplex, Takvud kao i u bioskopima Arena Novi Sad i Vilin Grad u Nišu.

Samo u ovom terminu  film je pogledalo preko 3.000 ljudi.

Protekla noć u bioskopima bila je živa i pozitivna. Fanovi filma su se okupljali u velikom broju da medju prvima pogledaju fascinantno ostvarenje Pitera Dzeksona.

Sigurno da je publiku pored samog naslova u bioskope privukla i najsavremenija tehnologija u kojoj se film prikazuje: HFR 3D. Tehnologija koja će vas više nego ikada „uvući“ u fantastični svet Srednje zemlje i njenih junaka.

Film “Hobit: Bitka Pet armija” donosi epsko razrešenje pustolovina Bilba Baginsa, Torina Hrastoštita i Patuljačke družine. Preotevši domovinu od zmaja Šmauga, Družina je nehotice poslala smrtonosnu silu na okolni svet. Razgnevljeni Šmaug sada ognjenom srdžbom saleće nezaštićene muškarce, žene i decu iz Srednje Zemlje.

Iznad svega opsednut iznova stečenim blagom, Torin žrtvuje prijateljstvo i čast ne bi li ga sačuvao samo za sebe, dok Bilbovi grozničavi pokušaji da ga urazumi teraju Hobita na očajnički i opasan izbor. Ali pred njima su još veće opasnosti. Veliki neprijatelj Sauron, kojeg je uspeo primetiti jedino čarobnjak Gandalf, poslao je orkovske legije u nenadani napad na naše junake .

http://youtu.be/SU53NSf8l9o

Dok se mrak bliži njihovom  sve zagriženijem sukobu, rase Patuljaka, Vilenjaka i Ljudi moraju doneti odluku – ili će se ujediniti, ili nestati.

Jan Mekkelen  vraća se kao Gandalf Sivi, uz Martina Frimana u glavnoj  ulozi Bilba Baginsa, te Ričarda Armitaža  kao Torina. Međunarodni glumački ansambl predvode Evangelin Lili, Li  Pejs , Luk Evans uz Kejt Blanšet , Jana Holma, Kristofera Lija, i Orlanda Bluma.

Film je na redovnom bioskopskom repertoaru od danas (četvrtak 11.decembar).