PRVE DVE SEZONE ODLIČNE BRITANSKE KRIMI SERIJE „BRODČERČ“ DOLAZE NA CINESTAR TV PREMIERE 1 KANAL

Britanci zaista umeju da naprave napetu i sadržajnu kriminalističku seriju, što je potvrdio i svetski uspeh serije „Brodčerč“ koja će krenuti s prikazivanjem na CineStar TV Premiere 1 kanalu 23. septembra. Prve dve sezone prikazivaće se od ponedeljka do četvrtka u 21 h.

 

Britanska detektivska serija „Brodčerč“ ubrzo po emitovanju došla je na spisak serija koje se moraju obavezno odgledati. Glavne uloge tumače Dejvid Tenant i Olivija Kolman, a radnja se odvija u britanskom mestu Brodčerč. Prva sezona nas uvodi u ubistvo 11-godišnjeg Danijela Latimera čije telo je pronađeno na plaži podno litice. Iako je cela zajednica zgrožena i iz temelja promenjena, detektivi Alek Hardi (Tennant) i Eli Miler (Colman) moraju da otkriju ko je upravo u toj zajednici ubica, koliko god se prikrivao.

 

Scenaristi i tvorac serije „Brodčerč“ otkrili su ubicu samo Oliviji Kolman i to prilikom audicije, stoga je Kolmanova morala da čuva tu tajnu. Naime, ostali glumci nisu bili upućeni u finalni scenario sve dok na red nije došlo snimanje poslednje epizode prve sezone, pa su čak i počeli da se klade ko je ubica.

 

Druga sezona snimljena je u najvećoj tajnosti, pa tako ni novinari nisu imali informacije sve do premijere prve epizode. Smeštene sedam meseci nakon prve sezone, nove epizode prate otvaranje starog slučaja Aleka Hardija, koji ga progoni već nekoliko godina, kao i suđenje za ubistvo Danijela Latimera.

 

Predivna priroda i vrhunski glumci

 

Ako želite da posetite predivno mesto Brodčerč, svoju pažnju morate da usmerite na Dorset u kojem se nalazi poznata kamena litica i koja je na obaveznoj listi stvari za obilazak prilikom posete Engleskoj. Deo serije snimljen je i u Klivdonu, engleskom mestu u sklopu Severnog Somerseta. Lokalne zajednice za turiste željne Brodčerča oformile su i posebne ture u kojima se u jednom danu mogu posetiti sve lokacije, a lokalci koji su učestvovali na snimanju rado će podeliti poneku doskočicu i anegdotu.

 

Zanimljivo je kako je „Brodčerč“ uspeo da okupi glumce koji su itekako poznati onima koji aktivno prate britansku TV scenu. Sigurno će vam se svideti i dinamika između Dejvida Tenanta i Džodi Vitaker, koji su se već susreli ranije u popularnoj seriji „Doktor Hu“.

 

„Brodčerč“ je nominovan za sedam nagrada BAFTA, a od toga je Olivija Kolman dobila nagradu za najbolju glumicu, Dejvid Bredli je nagrađen za najbolju sporednu ulogu, a „Brodčerč“ je proglašen najboljom serijom. Dodatno, „Brodčerč“ je dobio nagradu i za najbolju muziku. Britansko kriminalističko čudo počinje da se prikazuje 23. septembra u 21 h na CineStar TV Premiere 1 kanalu, a više o seriji saznajte na zvaničnoj CineStar TV Channels stranici.