POGLEDAJ SVE NASTAVKE FRANŠIZE IGRE GLADI U JEDNOM DANU

 

Sve nastavke filmske franšize koja je odavno prerasla granice tinejdžerskog  fenomena i postala globalna kulturna pojava u kojoj uživaju sve generacije, možete da pogledate ove nedelje, 7. marta od 14:40h na kanalu CineStar TV 1. Dženifer Lorens kao Ketnis Everdin od prvog nastavka do ovog prošla je sve. Od devojke koja je goloruka krenula da spasava sebe i porodicu da bi nevoljno postala junakinja mnogih, Ketnis je s vremenom izrasla u strogog vođu, odlučnog u borbi protiv bezobzirnog društvenog poretka. Filmski serijal ‘Igre gladi’ nastao je po istoimenim knjigama spisateljice Suzan Kolins.

U glavnim ulogama se pojavljuje dobro poznata ekipa na čelu s oskarovkom Dženifer Lorens, Lijamom Hemsvortom, Džošom Hačinsonom i Džulijan Mur. U ostalim ulogama su Elizabet Benks, Stenli Tuči i Filip Sejmur Hofman, kojem je zadnji nastavak ujedno bio i poslednji film koji je snimio. Prvi nastavak je režirao Geri Ros (Oušnovih 8, Pobunjenik iz okruga Džons), dok je rediteljsku palicu posle toga preuzeo Fransis Lorens (Ja sam legenda, Voda za slonove, Izdaja), koji je od filma Igre gladi: Lov na vatru napravio najhvaljenijim nastavkom u franšizi (IMDB 7.5, Rotten Tomatoes 90%).

 

Igre gladi

U bliskoj budućnosti Sjedinjene Američke Države su propale, izmučene sušom, požarima, glađu i ratom. Iz pepela se uzdigao Panem, država podeljena na vladajući Kapitol i dvanaest okruga odakle se svake godine nasumično biraju po dečak i devojčica koji se uživo na televizijskom prenosu bore do smrti.

Ketnis ima 16 godina i živi s majkom i mlađom sestrom u najsiromašnijem okrugu Panema, ostatku bivših Sjedinjenih Američkih Država. Nekada davno okruzi su ratovali s Kapitolom koji ih je porazio. Kao deo uslova predaje, svaki okrug pristao je da šalje po jednog mladića i devojku na učestvovanje u godišnjem događaju koji prenosi televizija, a zove se Igre gladi. Teren, pravila i nivo učestvovanja publike se menjaju, ali jedno je uvek isto: ubij ili neka te ubiju. Kada lutrijom izaberu njenu sestru za igru, Ketnis se javlja umesto nje.

 

Igre gladi: Lov na vatru

Nakon što je osvojila 74. Igre gladi, Ketnis Everdin se vraća kući sa svojim vernim prijateljem Pitom Melarkom. Ali pobeda ima i svoju cenu zato moraju ponovo da napuste porodicu i prijatelje i da se vrate na put opasne borbe do smrti. Ovaj put nemilosrdno takmičenje dok samo jedan ne preživi moglo bi da zauvek promeni zemlju Panem.

 

Igre gladi: Sjaj slobode, 1. deo

Igre su možda zauvek uništene, ali borba za preživljavanje postaje sve žešća. Ketnis će morati da bude hrabrija i jača no ikad u borbi sa svemoćnim Kapitolom. Shvata da nema izbora osim da raširi krila i prisvoji simbol Ptice rugalice. Da bi spasila Pitu ona mora da postane vođa. Ketnis se na početku filma budi u mračnom, razorenom i navodno nepostojećem Okrugu 13. Ubrzo će da bude suočena sa strašnom istinom da je Okrug 12 uništen, a Pita zarobljen, izmanipulisan i pod uticajem predsednika Snoua u Kapitolu. Ketnis ujedno saznaje i za tajnu pobunu koja se iz Okruga 13 širi Panemom, a i u središtu u kom će i sama ubrzo da se nađe.

 

Igre gladi: Sjaj slobode, 2. deo

U velikom finalu spektakularne hit franšize Igre gladi Ketnis Everdin (Dženifer Lorens), nakon što je postala vođa masovne pobune potlačenih, zajedno sa Okrugom 13 pokreće sveopštu revoluciju protiv autokratskog Kapitola. Ketnis nastavlja svoju ulogu heroine koja se u neverovatnoj bitki za preživljavanje bori za svoj narod!

 

Ne propustite sve nastavke ovog hvaljenog serijala u nedelju, 7.3. s početkom u 14:40h na kanalu CineStar TV 1.