ODLIČNE BRITANSKE KRIMINALISTIČKE SERIJE NA CINESTAR TV ACTION&THRILLER

Britanci zaista znaju da naprave napetu i jezgrovitu kriminalističku seriju, što je potvrdio i svetski uspeh dve serije koje će se prikazivati u septembru na CineStar TV Action&Thriller kanalu. Radi se o vrhunskoj trećoj sezoni Birmingemske bande, i prve dve sezone Brodčerča, vrhuncima kriminalističke drame.

 

Od 14. septembra na CineStar TV Action&Thriller kanalu gledaoci će imati priliku da gledaju treću sezonu visokokvalitetne i hvaljene britanske serije Birmingemska banda, a po završetku treće sezone moći će da nastave da uživaju u kriminalističkim spletkama i otkrivanju zločina uz prve dve sezone serije Brodčerč čije prikazivanje počinje 28. septembra. Birmingemska banda emitovaće se od ponedeljka do četvrtka u 21 sat, dok će Brodčerč svoj večernji termin imati od ponedeljka do četvrtka nakon filmskog blokbastera u 20h.

 

NEZAMENJIVA Birmingemska banda

 

 

Treća sezona Birmingemske bande donosi nam šest epizoda, a smeštena je dve godine nakon druge sezone. Porodica Šelbi odlučila je da proširi svoj lokalni uticaj van Birmingema, a uz internacionalne tendencije dolaze nove opasnosti, novi protivnici, puno sumnje, nedoumica i nesigurnosti.

Iako je Tomi obećao Grejs da izlazi iz kriminalnog miljea kako bi brinuo o svojoj porodici, čini se da će se njegovo obećanje ubrzo izjaloviti. Novi igrači s kojima se Šelbiji suočavaju je italijanska porodica Čangreta. Usprkos tome što je Birmingemska banda zaista postojala, porodica Čangreta je ovoga puta izmišljena, ali inspirisana stvarnom njujorško-italijanskom mafijom.

Treća sezona snažno se fokusirala na Artura koji je pronašao mir u Lindi i Bogu. Ili se barem tako čini. Arturova kompulsivnost i nasilna priroda često će se u ovoj sezoni sukobiti sa načelima koja nastoji da nametne, te će često dominirati njegovim odlukama. Arturov lik postaće nam nova dilema: sažaljevati ga ili osuđivati?

Treća sezona donosi ukupno 18 likova uz standardnu glavnu postavu, a ponovno ćemo videti i Toma Hardija u ulozi Alfija Solomonsa, proračunatog i dinamičnog lika kome je omiljena razonoda da nervira Tomija i Artura.

 

 

BRODČERČ PREDVOĐEN TENANTOM JE „MUST WATCH“

 

 

Britanska detektivska serija Brodčerč ubrzo je po svom emitovanju došla na listu „must watch“ serija. Glavne uloge nose David Tenant i Olivija Kolman, a radnja se odvija u britanskom mestu Brodčerč. Prva sezona uvodi nas u ubistvo 11-godišnjeg Danijela Latimera čije je telo pronađeno na plaži ispod litice. Iako je cela zajednica zgrožena i iz temelja promenjena, zadaci detektiva Aleka Hardija (Tenant) i Eli Miler (Kolman) su da otkriju ko je upravo u toj zajednici ubica, koliko god se prikrivao.

Scenaristi i tvorac serije Brodčerč otkrili su ubicu samo Oliviji Kolman i to prilikom audicije, zato je Kolman itekako to morala da skriva – naime, ostali glumci nisu bili upućeni u finalni scenario sve dok na red nije došlo snimanje poslednje epizode prve sezone, pa su čak krenuli da se klade ko je ubica.

Druga sezona snimljena je u najvećoj tajnosti, pa tako ni novinari nisu imali informacije sve do premijere prve epizode. Smeštene sedam meseci nakon prve sezone, nove epizode prate otvaranje starog slučaja Aleka Hardija koji ga progoni već nekoliko godina, kao i suđenje za ubistvo Danijela Latimera.

Brodčerč je nominovan za sedam nagrada BAFTA, a od toga je Olivija Kolman dobila nagradu za najbolju glumicu, David Bredli je nagrađen za najbolju sporednu ulogu, a Brodčerč je proglašen za najbolju seriju.

 

Ne propustite britanske krimi hitove od 14, odnosno 28. septembra na CineStar TV Action&Thriller kanalu, a potpuni raspored možete pratiti na službenim stranicama CineStar TV Channels.