OBOŽAVATE MISTERIJE I DA POGAĐATE UBICE? FORTITJUD JE VAŠA NOVA OMILJENA SERIJA

CineStar TV 1 od 4. januara uveče kreće s prikazivanjem nove serije „Fortitjud“. Od ponedeljka do četvrtka gledaoci će moći da prate sve tri sezone ovog psihološkog trilera koji okuplja renomirana glumačka lica.

 

Fortitjud je mesto kao nijedno drugo. Okružen surovom lepotom arktičkog pejzaža, ovaj gradić smatra se najsigurnijim mestom na zemaljskoj kugli. Tamo nikada nije bilo nasilja i zločina. Sve do sada. U ovako povezanoj zajednici ubistvo će uzdrmati sve živote i stanovnici će se prvi put osetiti ugroženo. Sve tri sezone „Fortitjuda“, kritički hvaljene serije, počinju s prikazivanjem od 4. januara na CineStar TV 1 kanalu. Od ponedeljka do četvrtka gledaoci će imati priliku da pogađaju ko je ubica koji je uznemirio ovaj gradić, i ujedno proputuju kroz neverovatne fotografije i scene prirode.

 

Uzbudljiva i napeta radnja

 

Radnja se odvija u izmišljenom gradiću istog imena, ali kompletna serija snimana je na zadivljujućem Islandu, u šarmantnom gradiću Rejdarfjordiru koji je udaljen 50-minutnim letom i 45-minutnom vožnjom automobilom od glavnog grada Rejkjavika. Lokalni šef policije Den Andersen (Richard Dormer) istražuje zločin koji se dogodio, uz pomoć Judžina Mortona (Stanley Tucci), detektiva koji je došao na njegov poziv. I dok istražuju stanovnike, kreću s međusobnim istraživanjem, ne verujući ni ljudima unutar istrage. Ubistvo koje se dogodilo nikako ne ide pod ruku Odegard (Gråbøl), gradonačelnici koja pokušava da popularizuje svoj gradić među turistima.

 

 

Odlična glumačka postava

 

„Fortitjud“ je dobio pohvale kritike zbog probrane glumačke postave, među kojima su: Stenli Tuči (The Lovely Bones, The Hunger Games), Majkl Gambon (Harry Potter, The King’s Speech), Kristofer Eklston (Doctor Who, Thor: The Dark World, Lucan), Sofi Grobel (The Killing), Ričard Dormer (Game of Thrones, Good Vibrations), Džesika Rejn (Call The Midwife, The Woman In Black), Luk Tredvej (Clash of the Titans), Nikolas Pinok (Top Boy) i Džoni Haris (This is England). Skandinavsko-britanska saradnja u snimanju pokazala se kao pun pogodak, spajajući elemente skandi-noara koji u poslednjih nekoliko godina zaista ostvaruje vrh popularnosti, i umeće britanskih policijskih drama koje su napete i nepredvidljive od početka do kraja.

 

Sve tri sezone „Fortitjuda“ gledaoci će moći da prate od 4. januara na CineStar TV 1 kanalu. Potpuni raspored prikazivanja na kanalima CineStar TV Channels možete da proverite na linku: https://cinestartvchannels.rs/raspored/