NOVE SEZONE „BIRMINGEMSKA BANDA“ DOLAZE NA KANAL CINESTAR TV ACTION&THRILLER

Od 6. decembra na kanalu CineStar TV Action&Thriller ne propustite prikazivanje četvrte i pete sezone „Birmingemska banda“, poznatog epskog serijala smeštenog u kriminalno podzemlje Birmingema.

 

Birmingemska banda je gangsterska drama smeštena početkom dvadesetih godina prošlog veka. Iako obiluje kostimima, Birmingemska banda nije još jedna u nizu sladunjavih istorijskih drama. Za početak, serija je smeštena u Birmingem, grad koji je, usprkos svojoj industrijskoj baštini, retko predmet televizijske fikcije. Kritika i gledaoci su je prozvali svojevrsnom birmingenskom Porodicom Soprano.

 

Serijal pripoveda priču o Tomasu Šelbiju i njegovoj porodici koji predvode moćnu bandu. Ime su dobili po običaju ušivanja britvica u rubove svojih kapa, a novac zarađuju od ilegalnog klađenja, pružanja zaštite i crnog tržišta. Radnja serije je smeštena u neizvesno razdoblje u britanskoj istoriji, kada su zemlju još potresale posledice Prvog svetskog rata, a u četvrtoj i petoj sezoni dobijamo uvid i u period pre Drugog svetskog rata kada u vazduhu visi neobičan osećaj očekivanja najgoreg. Zavidnoj glumačkoj ekipi u prethodnim sezonama s istaknutim Semom Nilom, Kilijanom Marfijem, Polom Andersonom, Tomom Hardijem, Helen Makkrori u četvrtoj i petoj pridružuju se Adrijen Brodi, Anja Tejlor-Džoj, Endrju Kodži i Sem Klaflin.

 

Scenarista Stiven Knajt tvrdi kako se serija jednim delom temelji na stvarnim događajima, a drugim delom na porodičnoj legendi: „To je fikcija utkana u činjenični predeo. Moj tata je od svoje devete ili desete godine imao uzbudljive uspomene na te ljude. Bili su neverovatno dobro odeveni i moćni i imali su mnogo novca u kraju u kojem niko nije imao novca. Bili su gangsteri.“

 

Iz sezone u sezonu Birmingemska banda uvek ispuni očekivanja i iznenadi svojom pričom i kreativnošću. Tomas Šelbi, nadaleko poznat po svojoj reputaciji, će i u ovim sezonama da nađe protivnika. Kao i u svakoj prethodnoj, Tomi mora da brani svoju poziciju i porodicu. Broj neprijatelja se povećava i Tomi će da se nađe na ivici svojih granica mogućnosti. Izdaja, taktiziranje, ubistva i hod po ivici živaca je već svakodnevica za glavne likove serije. Ulozi su veći pa tako i sukobi. Neugasiva ambicija carstvo Šelbija neprestano gura dalje i ostavlja prepoznatljiv stil zbog kojeg su dostigli kultni status.

Od 6. decembra, od ponedeljka do četvrtka, kanal CineStar TV Action&Thriller će postati novi dom birmingemske porodice Birmingemska banda. S visokom podignutom lestvicom, nove sezone zadržavaju napetost i brutalnost života kakav niko od nas zapravo ne bi želeo da živi, ali smo njime i dalje fascinirani.

 

 

Za više filmskog sadržaja, svakodnevno pratite raspored emitovanja na web stranici kanala u rubrici RASPORED, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i INSTAGRAM.