Popularna TV serija „Boš“ na kanalu CineStar TV Premiere 1

Prvih šest sezona serije „Boš“, jedne od najpopularnih TV krimi serija zasnovana na bestseleru autora Majkla Konelija, emitovaće se od 7. juna 2021. godine od 21h na kanalu CineStar TV Premiere 1.

 

 

Svako ubistvo priča priču o svom gradu

 

Titus Veliver („Argo“, „Sinovi anarhije“) glumi losanđeleskog detektiva za ubistva Harija Boša. Kao i svaki dobar protagonista Boš ima problema s autoritetom, sledi sopstveni instinkt prilikom čega krši nekoliko pravila postižući najbolji procenat rešenih slučajeva u celoj Kaliforniji. Za Boša ne postoje izuzeci – Ili su svi bitni ili niko nije bitan.

 

Serija „Boš“ je oduševila kritiku i publiku i ocenila je visokom 8,4 ocenom na IMDB-u i sa čak visokih 97% na ‘Rotten Tomatoes’-u.

 

Prva sezona spaja tri Konelijeva romana (Grad kostiju, Eho Park i Plavuša u betonu). Nakon što pas donese kosku posle šetnje na Holivud Hilsu, Hari otkriva kako je u pitanju ljudska kost. Tokom istrage susreće se s problemima unutar policijske uprave, medijima koji počinju da gube kontrolu, porodicu koju je razorilo nasilje i mnogim drugim problemima. U ovo je utkana priča iz Eho Parka koja prikazuje serijskog ubicu Rajanarda Vejtsa optuženog za dva gnusna ubistva. Priznaje sva ubistva i nekoliko drugih – uključujući i slučaj s kostima kako bi izbegao smrtnu kaznu.  Dok putuje kako bi identifikovao mesta gde je zakopano još žrtava, Vejts beži i ponovo ubija. Bošova bivša supruga Elenor, nekada briljantni forenzički profajler, omogućiće Bošu ključan proboj u slučaju dok on učestvuje u igri mačke i miša. Kako bi se produbio lik Harija Boša, roman Plavuša u betonu pruža dodatnu priču. Boš je optužen za nezakonito pucanje na osumnjičenog serijskog ubicu, a suđenje služi kao podloga kako bi se istražila Bošova prošlost čime se prodire u motivaciju njegovog lika.

 

U drugoj sezoni Hari Boš se vraća na posao nakon suspenzije te preuzima slučaj koji bi mogao da mu postane najveći izazov u karijeri. Novi slučaj utiče i na zamenika načelnika Džordža Irvinga. Tokom istrage tela pronađenog u prtljažniku na Mulholand Drajvu, Boš dobija informaciju koja se odnosi na ubistvo njegove majke. Zbog istrage o Toniju Alenu, Boš odlazi u Las Vegas gde mu ponovni susret s ćerkom Medi otkriva kako nešto nije u redu. U međuvremenu zamenik načelnika kandiduje se za gradonačelnika. Dok FBI nudi  Elenor ponudu koju ne može da odbije, Boš se susreće sa šefom mafije u Vegasu. Kraj druge sezone donosi nam eksplozivni vrhunac u vezi slučaja Tonija Alena i ubistva Harijeve majke.

 

Treća sezona donosi slučaj o ubistvu veterana beskućnika. Ružna istina o ubistvu njegove majke napravila je detektiva Harija Boša napetim i nemirnim. Harijev dugogodišnji partner Edgar otkriva kako Boš ima zamršenu prošlost s mrtvim čovekom. Zbog sumnjivih teorija oko krivca i Edgarovog „obrađivanja“ dokaza, Boš se sukobljava sa svojim kolegama koji postavljaju pitanje da li je Boš anđeo osvetnik. Hari i njegove kolege trude se da otkriju ko pokušava da mu smesti. Dok se Edgar suočava s posledicama velike odluke, Boš saznaje da se njegova prošlost još dugo neće rešiti.

 

U četvrtoj sezoni detektiv Hari Boš još uvek pokušava da sazna istinu iza majčinog hladnokrvnog ubistva. Ubistvo advokata dovodi grad do ivice pa se Edgar pridružuje radnoj grupi na čelu s Bošom, iako teško održava ravnotežu između posla i porodice, Boš pokušava da nadoknadi izgubljeno vreme s Medi. Holivudska stanica nađe se pod taktičnom uzbunom pa radna grupa pokušava da spase istragu, Boš se nađe u dubinama podzemlja Los Anđelesa i suočava se s prošlošću.

 

Peta sezona istražuje novi dokaz koji bi mogao da sruši stari slučaj i da ugrozi sve u šta Boš veruje.  U međuvremenu u lokalnoj apoteci dogodi se pljačka koja završi ubistvom koje otkriva „prsten opijuma“ što Boša odvodi na opasan put. Tražeći vezu s „fabrikom tableta“ Boš kreće na tajni zadatak zbog čega se Medi bori s emocionalnim posledicama posla svog oca. Boš rešava nezavršene poslove, ali u tom  trenutku Irving objavi nešto što uveliko može da ugrozi odeljenje.

 

U šestoj sezoni Boš još uvek radi na slučaju ubistva Dejzi Klejton, Edgar istražuje korumpirane policajce, Medi započinje novo stažiranje, a šef Irving kreće u svoju gradonačelničku kampanju. Tokom istrage Boš i FBI posumnjaju u grupu građana u vezi s radioaktivnim cezijumom i ubistvom Stenlija Kenta na jezeru Holivud. Medi pronalazi zagonetan propust u transkriptu o suđenju, a Boš i Edgar pojačavaju potragu za cezijumom kada se pojavi telo beskućnika prekrivenog radioaktivnim opekotinama. Radeći na zatvaranju slučaja ubistva saveznog doušnika, Boš i Edgar otkrivaju novi trag. Irving i Medi donose važne odluke o svojoj budućnosti dok se Boš i Edgar suočavaju s izborom: Pustiti, ili uzeti stvari u svoje ruke.

 

TV seriju „Boš“ pratite od  7. juna na kanala CineStar TV Premiere 1, a tačan raspored prve sezone možete da pronađete na web stranici: https://cinestartvchannels.rs/film-serija/bos-i-ep-1/