NOĆNE HRONIKE OD SUTRA U BIOSKOPIMA

Pravo sa Festa u domaće bioskope sutra dolazi neo-noar film „Noćne hronike“ (Nightcrawler). „Noćne hronike“ su rediteljski debi Dena Gilroja. Iako Gilrojev prvenac ovaj film je pobrao samo najbolje kritike. Na Rotten Tomatoes-u, internet agregatoru kritika „Noćne hronike“ imaju čak 95 posto pozitivnih prikaza a prosečna ocena mu je 8,9 od mogućih 10.Takodje film je bio nominovan i za Oskara za najbolji originalni scenario.

U filmu glavnu ulogu Luisa „Lua“ Bluma  tumači Džek Gilenhal koga su kritičari i publika nakon ovog krimi ostavrenja uporedili sa Robertom De Nirom u mladjim danima.

Svake noći, dok grad spava, ekipe naoružane brzim automobilima, skupim kamerama i policijskim radio stanicama kruže područjem Los Anđelesa u potrazi za pričama. Ti slobodnjaci, poznati kao noćni hroničari, idu u lov na sudare, požare, ubistva i ostale nezgode i nesreće u nadi da će prodati reportaže lokalnim TV stanicama. Poput kuglice flipera jure s jednog mesta zločina na drugo, motivisani jednačinom koja pretvara kriminal i žrtve u dolare i cente.

Film u domaće bioskope dolazi sutra! (12.03)

https://youtu.be/DSX2lnlhTJc