NA CINESTAR TV 1 DOLAZI PROPOVEDNIK KAKVOG NISTE UPOZNALI

Ono što je počelo kao strip devedesetih, preraslo je u bezobraznu, blasfemičnu, duhovitu i zaraznu seriju koju nikako ne smete da propustite. Serija Propovednik (Preacher) predstavlja adaptaciju kultnog i, s hrišćanskog stanovišta, bogohulnog i heretičkog istoimenog stripa Garta Enisa i Stivija Dilona. Priča o propovedniku iz Teksasa, Džesiju Kasteru, kojeg jednog dana obuzme… nešto natprirodno.

 

Kada je serija najavljena, crkva se pobunila jer je premisa serije zaista bila zastrašujuća – Bog je zla osoba! Uz to, serija nas upoznaje s likom propovednika koji voli da pije, puši, ima sumnjivu moralnu pozadinu, a najbolji prijatelj mu je – vampir. Ova šašava premisa zapalila je fanove te je odmah postala najgledanija TV serija u nekim državama.

 

GLUMAČKA POSTAVA KOJU MORATE VOLETI

 

Dominik Kuper nosi naslovnu ulogu propovednika koji ima nerazrešena posla sa svojim ocem i koji je ceo svoj život pokušavao pobeći od detinjstva sve dok ga detinjstvo nije povuklo nazad. On zaista nije vaš uobičajeni propovednik i često ima moralno upitne motivacije i rešenja na pitanja svoje zajednice. Nakon što u njega uđe „Božji duh“, baca se u potragu za Bogom kojega više nema, jer mu je upravo on objavio da je odlučio da ode u penziju.

 

Verna saputnica kako na ekranu, tako i u privatnom životu, Rut Niga, neustrašiva je i jaka Talip O’Hara koja ne trpi ničije gluposti i često deluje impulsivno. Ipak, ona je glas razuma u neobičnoj družini koja se sastoji i od vampira Kesidija, prave irske pijandure, kojem tučnjave nisu nepoznate i uvek traži probleme. Njega je utelovio već etablirani britanski glumac Džozef Gilgun.

 

Ako želite da se pozabavite večnim pitanjem ”Da li Bog uopšte postoji?“ ili ste fan stripa, pa želite da vidite kako je ova fascinantna radnja pretočena u drugu vrstu medija, u junu nikako ne smete da propustite prvu sezonu serije Propovednik. Prva sezona počinje da se daje 22.6., a emitovaće se po jedna epizoda dnevno, od ponedeljka do četvrtka u 20h na CineStar TV 1 kanalu.