PROPOVEDNIK SE VRAĆA NA MALE EKRANE EKSPLOZIVNOM DRUGOM SEZONOM

Popularni Propovednik vraća se s drugom sezonom 13. 7. u 21 h na TV kanal CineStar TV Premiere 1, a prvu sezonu možete ponovno uhvatiti na kanalu CineStar 1 u ponoćnim terminima.

 

Prema omiljenom, istoimenom strip serijalu, Propovednik je apsolutno uvrnuto putovanje prepuno akcionog uzbuđenja. Kad Džesi Kaster, propovednik kriminalne prošlosti iz malog grada, shvati da u raju nema Boga, kreće da ga pronađe. Uz njega na putovanje krene Tulip, Džesijeva nestalna prava ljubav, i Kesidi, 119 g. star irski vampir koji je Džesijev najbolji prijatelj. Ekipa završi u Nju Orleansu gde moraju da izbegnu lokalne gangstere, opasne tajne agente u belim odelima i Sveca ubica, nezaustavljivog, ubitačnog kauboja iz pakla.

 

GDE SMO STALI POSLEDNJI PUT?

 

 

Nema žešćeg početka od onoga koji je ‘Propovednik’ ostavio na kraju prve sezone. Iako su prvih 10 epizoda imale poznati ritam vatrenog krštenja izvorne priče, bio je to metanski indukovan oproštaj koji je efikasno očistio scenu od svih i pregršt glavnih likova.

 

I time je ‘Propovednik’ ostao u neizvesnoj situaciji, tamo gde glavni lik ima najmoćnije oružje na bilo kom nivou postojanja i predvodi neobičnu grupu ljudi na putovanje/lov na Boga. Džesi, Tulip i Kesidi, šarolika ekipa bivših ljubavnika i bivših ljudi, umakli su tom zlokobnom udaru uz zajednički cilj: naći Boga koji je nestao malo pre nego što je Džesi došao u posed Genesisa, nadprirodne moći kojom može primorati ljude koji mu se nađu na putu da se podvrgnu njegovoj volji. Jer kad nađu Boga, moraju ga nešto pitati.

 

Zbog prebrze vožnje uhvaćeni su na zapadnoteksaškom auto-putu i žele da pobegnu policiji, ali uhvate ih na blokiranom putu i to primora Džesija da upotrebi svoje Genesis moći na njima. Ali baš kad je Džesi uhvatio pandure pod svoje, morali su se dati u beg, jer je na njih snajperom zapucao njihov progonitelj, Svetac ubica.

 

ŽELITE LI PROPUSTITI OVU PRIČU?

 

 

Dominik Kuper je poslušan kao i Džesi i tihom nepopustljivošću upravlja, blago rečeno, promenom Božjeg čoveka. Ali ‘Propovednik’ još nije sasvim otpustio Tulipin potencijal, i Rut Nega nastavlja se isticati, leteli meci ili ne. Tulip nije u potpunosti umakla posledicama prošlosezonskih otkrića, ali kako serija polako skreće s Džesijeve potrage, bilo koji dodatni sloj Tulipinog lika dobro je došla prilika za Negu da pokaže zašto je ona jedna od najsvestranijih TV glumica.

 

I dok vampir Kesidi prolazi kroz telesne muke, teško je zamisliti glumca na TV-u koji se pritom toliko zabavlja u ulozi kao Džozef Gilgun. Nakon uporne ‘Lebovski’ kritike iz prošle sezone, Gilgun nastavlja da kopa po Kesidijevim složenim reakcijama na ljudsku prirodu uz sjajne rezultate.

 

Ukupno 13 epizoda druge sezone će vas iznenaditi, otkriti nešto novo o vašim omiljenim likovima ili naprosto vas naterati na analiziranje moralnih pitanja.

 

Druga sezona Propovednika počinje 13. 7. u 21 h na TV kanalu CineStar Premiere 1, a prikazivaće se po jedna epizoda dnevno od ponedeljka do četvrtka.