INTERSTELLAR OD SUTRA U BIOSKOPIMA

Ultimativni  blokbaster Kristofera Nolana od sutra u svetskim i domaćim bioskopima!

Interstellar (2)

U četvrtak 06. novembra istorija filma postaje bogatija za još jedno remek delo. Interstellar je ime novog grandioznog ostvarenja Kristofera Nolana sa Metju Mekkonahijem i En Hatavej u glavnoj ulozi. Skoro bioskopska publika nije imala prilike da vidi veliki naučnofantastični film na kakve smo navikli tokom protekle decenije, takođe bioskopi su ostali uskraćeni i za velika kinematografska iskustva. Interstellar je upravo jedan takav film. Naučna fantastika sa emocijom i jakim vizuelnim utiskom.

Grupa istraživača predvođena pilotom astronautom  Kuperom (Mekkonahi) i naučnicom Bren ( En Hatvej ) zaputila se u potragu za novim staništem za ljudsku vrstu s obzirom da zemlja polako gubi svojstva koja su neophodna za ljudski život, a ljudi na njoj je takođe sve manje. Jedine planete koje su iole prihvatljive za nove ljudske kolonije nalaze se daleko izvan sunčevog sistema i do njih je moguće doći jedino uz pomoć crnih rupa.

…ali niko nije siguran šta se tačno nalazi na drugoj strani. Ovi istraživači ostavljajući svoje porodice na zemlji kreću u nepoznatu avanturu u plemenitoj želji da spasu ljudski rod.

Iako sinopsis deluje kao klasični SF zaplet Nolan od njega pravi filmsko remek delo savremenog filma. Koristeći sva raspoloživa izražajna sredstva filmske umetnosti , reditelj stvara svemirsku operu od koje zastaje dah. Sniman u savremenoj IMAX tehnologiji , bez upotrebe zamarajućeg 3D-a ekipa je uspela da pred gledaoca iznese prostranstva univerzuma u svoj raskoši. Kontrastrirajući sparinu polja kukuruza američkog juga , odakle potiču junaci filma i prostranstvo svemira gledalac prolazi kroz vizuelne etape i različite prostornosti filma čineći ga tako i putovanjem koje je čak i izvan filmskog.

Pozivamo vas da od sutra pogledate ovaj vrhunski film u domaćim bioskopima, a u prostoru bioskopa Cineplexx Delta City u saradnji sa autorskim timom Studia 13 približićemo vam galaksije još bliže specijalnim projekcijama u samom holu bioskopa.

http://youtu.be/fbdwIqVJTiQ