INTERSTELLAR OD SLEDEĆE NEDELJE U BIOSKOPIMA

U četvrtak (06. novembra) u bioskopsku distribuciju ulazi novi film Kristofera Nolana „ Interstellar“ sa Metju Mekkonahijem i En Hetvej u glavnim ulogama.

Ovaj film vas vodi u ogromne nepoznanice kosmosa i vremena , u bespuća ljudske duše.

Grupa istraživača predvođena pilotom astronautom  Kuperom (Mekkonahi) i naučnicom Bren ( En Hatvej ) zaputila se u potragu za novim staništem za ljudsku vrstu s obzirom da zemlja polako gubi svojstva koja su neophodna za ljudski život, a ljudi na njoj je takođe sve manje. Jedine planete koje su iole prihvatljive za nove ljudske kolonije nalaze se daleko izvan sunčevog sistema i do njih je moguće doći jedino uz pomoć crnih rupa….ali niko nije siguran šta se tačno nalazi na drugoj strani. Ovi istraživači ostavljajući svoje porodice na zemlji kreću u nepoznatu avanturu u plemenitoj želji da spasu ljudski rod.

Iako sinopsis deluje kao klasični SF zaplet Nolan od njega pravi filmsko remek delo savremenog filma. Koristeći sva raspoloživa izražajna sredstva filmske umetnosti , reditelj stvara svemirsku operu od koje zastaje dah. Sniman u savremenoj IMAX tehnologiji , bez upotrebe zamarajućeg 3D-a ekipa je uspela da pred gledaoca iznese prostranstva univerzuma u svoj raskoši.

Film na velika platna dolazi 06. novembra a do tada vam predstavljamo najnoviji trejler i fotografije.

http://youtu.be/fbdwIqVJTiQ