IGRE GLADI: SJAJ SLOBODE U HEROJSKOM NALETU NA DOMAĆE BIOSKOPE

Igre gladi potvrdile su još jednom da imaju ono nešto što ih čini zaista posebnim i zbog čega broj njihovih poklonika sa svakim novim izdanjem sve više raste. Filmska franšiza koja je odavno prerasla granice tinejdzerskog  fenomena i postala globalna kulturna pojava u kojoj uživaju sve generacije, ovoga četvrtka pojavila se sa svojim trećim nastavkom u domaćim bioskopima  i ostvarila najbolje otvaranje serijala sa preko 9.000  gledalaca . Film IGRE GLADI: SJAJ SLOBODE 1.DEO prošao je uspešno i u svetu, pa je tako samo u Sjedinjenim američkim državama ovog vikenda zaradio  123 miliona dolara na blagajnama  i dospeo na prvo mesto boks ofisa.

Igre gladi: Sjaj slobode 1. deo“ očekivani je treći nastavak popularne franšize. Priča postaje još napetija kako futuristička hronika života Ketnis Everdin ulazi u novo poglavlje. Igre su možda zauvek uništene, ali borba za preživljavanje postaje sve žešća. Ketnis će morati biti hrabrija i jača nego ikad u borbi sa svemoćnim Kapitolom. Shvata da nema izbora osim da razapne krila i prigrli simbol Ptice rugalice. Da bi spasla Pitu ona mora da postane vođa. Ketnis se na početku filma budi u mračnom i razorenom, navodno, više nepostojećem Okrugu 13. Ubrzo će biti suočena sa strašnom istinom da je Okrug 12 uništen, a Pita zarobljen, izmanipulisan i pod uticajem predsednika Snoua na Kapitolu. Ketnis ujedno saznaje i za tajnu pobunu koja se iz Okruga 13 širi Panemom, a u središtu koje će se ubrzo i sama naći. U filmu još bolje upoznajemo Panem i to u periodu velikih previranja.

U  filmu IGRE GLADI: SJAJ SLOBODE  1. DEO glavne uloge ostavrili su : Liam Hemsworth,  Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci te Philip Seymour Hoffman i Josh Hutchertson

IGRE GLADI: SJAJ SLOBODE  1. DEO režisera Frensisa Lorensa  pogledajte već danas u distribuciji Blitz film-a  u bioskopima širom zemlje.

Link ka spektakularnom trejleru možete pronaći na donjem linku: