HOLIVUDSKI GLUMAC SE OBREO U MAČJOJ KOŽI!!!!

Jedna od najboljih porodičnih komedija u poslednje vreme DEVET ŽIVOTA sinoć je imala srpsku premijeru na filmskoj reviji CINEMAFEST u velikoj dvorani SAVA CENTRA!

 

Publika revije pozdravila je ovaj film sa velikim oduševljenjem. Ukoliko niste bili u prilici da pogledate DEVET ŽIVOTA na Cinemafest-u imaćete prilike da ispravite tu grešku i film pogledate u bioskopima od četvrtka 03.11.

 

Dvostruki dobitnik Oskara Kevin Spejsi i dobitnica Zlatnog globusa Dženifer  Garner zajedno u porodičnoj komediji Devet života.

 

Psi ili mačke – pitanje je sad. Film odgovara “psi“. Pokretne slike naklonjenije su psima. Čovekov najbolji prijatelj znao je takoreći dogurati do glavne uloge na filmu (“K-9“, “Turner&Hooch“, “Beethoven“, “Grom“, “Hachiko: Priča o psu“, “Max“…). S druge strane, uz retki izuzetak “Garfilda“, “Mačka u čizmama“ i “Cats&Dogs“, gde su mace bile jednake psima, filmovi su se retko bavili  mačkama. One se u bioskopoima uglavnom nalaze u sporednima ulogama, redukovane  na leškarenje u rukama negativaca (Bond-filmovi, “Austin Powers“). Mačke su zato veće zvezde od pasa na YouTubeu, gde caruju u šaljivim kućnim videima.

Neki od tih “klipova“ iz kućne radinosti s YouTubea otvaraju ovogodišnji film “Devet života“ u režiji hitmejkera Berija Sonenfelda   i produkciji Luka Besona (“Taxi“, “Transporter“), napravljen da preokrene stvari u korist mačaka, preseli njihovu popularnost s interneta na veliki ekran i učini ih filmskim zvezdama ravnopravnim u deljenju kadra s holivudskim facama poput Kevina Spesija , Kristofera Vokena i Dženifer  Garner. Mijaukajuća maca pojavljuje se već na logu Besonove kompanije Europa Films, što je velikodušni gest koji pre nije dobio nijedan pas.

 

Tom Brand je milijarder, radoholičar, na vrhuncu svoje karijere. Međutim, taj način života ga je udaljio od njegove predivne žene i ćerke Rebeke.  Bliži se jedanaesti rođendan njegove ćerke i ono što je oduvek htela je bila je mačka, koju nikada nije dobila. Tom mrzi mačke, ali kako mu vreme za kupovinu poklona ističe, odlučuje da joj mačku ipak kupi. U toj potrazi on završava u mističnoj radnji sa ekscentričnim vlasnikom – Felixom Perkinsom (Christopher Walken), koji mu predstavlja veličanstvenu mačku, zvanu Mr. Fuzzypants. Na putu da donese ćerki ljubimca iz snova, dogođa se nešto bizarno i Tom završava zarobljen u telu gospodina Mekodlakog. Usvojen od svoje porodice kao mačka, Tom počinje da gleda na svoj život i porodicu drugim očima.

 

Film startuje sa redovnim prikazivanjem u četvrtak 03.11.