HIT SERIJE OVOG JULA NA KANALIMA CINESTAR TV

UTOPIJA: VAŠE SKRIVENO ZADOVOLJSTVO NA KANALU CINESTAR TV 1 – Sezone I i II

 

Utopija je serija koja je najčudnija i najbolja stvar koju ćete da pogledate u svom životu. Pratite ju od 5. jula, od ponedeljka do četvrtka u večernjem terminu na kanalu CineStar TV 1, i uronite u dramatične i napete trenutke koje svaki teoretičar zavere priželjkuje!

Od kada je prikazana prvi put, britanska serija Utopija nije prestala da diže prašinu. Kritičari i ljubitelji ovakvog žanra komponovali su himne za ovo najneobičnije delo, ali je šira javnost ubrzo počela da zasipa BBC žalbama i tužbama. Nije ni čudo, jer ova serija je zaista umetnički slikovita, jedinstvena i vrlo grafički prepoznatljiva.

 

GRAFIČKI ROMAN, NE STRIP!

Opisana kao drama o teorijama zavere, Utopija prikazuje priču o grupi pojedinaca koja započinje potragu za grafičkim romanom (ne stripom!) koji se zove „Utopijini eksperimenti“ (The Utopia Experiments) u kom se navodno nalaze odgovori na mnoga pitanja koja se tiču budućnosti, uključujući i pojavu nekoliko razornih epidemija. Nakon što im ovaj grafički roman padne u ruke, postaju predmet interesa tajne i veoma moćne organizacije Mreža (The Network) koja želi da ima ovaj materijal u svojim rukama.

Članovi Mreže ne oklevaju da upotrebe bilo koje sredstvo koje im dođe pod ruku kako bi Utopija prešla u njihove ruke, što veoma često uključuje veoma krvava i kreativna ubistva. U prvoj epizodi gledaoci će već moći da saznaju šta povezuje pesak, čili papričice, izbeljivač i jednu običnu kašičicu, a kao dodatnu napetost zajedno će moći da otkriju i odgovor na pitanje koje se konstantno ponavlja – „Gde je Džesika Hajd?“ i kakvu ulogu ovde ima – zec.

 

RECEPCIJA KRITIČARA I PUBLIKE

Po izlasku prve epizode ove 11-delne serije javnost je bila iznenađena kritičarskim odjekom. Hafington Post je izjavio kako je Utopija „jednostavno najbolja televizijska serija koju su imali priliku da gledaju“, a cenjeni Gardijan opisao ju je kao „neverovatno nasilnu, vulgarnu i krvavu“. Kritičari Telegrafa izjavili su kako su se osećali veoma prljavo gledajući Utopiju, i da je serija „pravo zadovoljstvo, iako se ponekad radi o grešnom zadovoljstvu“.

Sami gledaoci dali su joj ocenu 8,4 na IMDb-u, ističući kako je „intrigantna, napeta, uznemirujuća“, a i „hrabra, briljantna, originalna, a opet veoma poznata“. „Rotten Tomatoes” ukrasio ju je sa čak 100%. Posle svega, prepoznata je i od strane struke pa tako može da se pohvali i međunarodnim Emijem za najbolju dramsku seriju.

 

POZNATA LICA BRITANSKE SCENE

Ako pratite britansku filmsku scenu, s lakoćom ćete da prepoznate skoro pa sve glumce iz Utopije. Adil Akhtar glumi Vilsona, a javnosti je poznat po filmovima „Murder Mystery” i „Dictator” i po serijama „The Night Manager”, „Les Miserables” i „Killing Eve”. Vilson je štreber koji voli teorije zavere i stalno smišlja kako da se spasi u slučaju bilo koje tragedije. Ponosan je vlasnik nuklearnog skladišta i često teoretiše o drugoj „stvarnosti“na internetu, sve dok se ne uvuče u priču o Utopiji.

Nil Maskel glumi Arbija, glavnog atentatora Mreže koja ga je pretvorila u hladnokrvnog ubicu bez znanja porodice, sve dok u Utopiji ne sazna za svog oca pa mu se život preokrene. Maskela ste mogli da gledate u seriji „Birmingemska banda” u ulozi Čerčila, a i u SF seriji „Ljudska vrsta” kao detektiva Dramonda. Iza sebe ima zaista impresivnu i bogatu glumačku karijeru koja će da vas oduševi i ovde.

Izdvojićemo i Alistera Petrija koji glumi Džefa, ministra zdravlja koji u svom resoru krije mnogo više od samog interesa za javnim zdravstvom. Petri ima impozantan broj filmskih i serijskih naslova u svojoj biografiji – od Ratova zvezda, preko kultne „Trke života” (Rush), pa sve do serije „The Night Manager” u kojoj je ponovo sarađivao sa Akhtarom.

Obe sezone serije Utopija pratite na kanalu CineStar TV 1 od 5. jula, a očekuje vas po jedna nova epizoda svakog dana, od ponedeljka do četvrtka. Uronite u svet teorija zavere, zečeva, interneta, nasilnih scena i neverovatnih zapleta i verujte nam – da nećete ostati ravnodušni!

 

 

 

 

LJUDSKA VRSTA – Da li su poput nas? – Sezona III

Kanal CineStar TV Premiere 2 u julu donosi treću sezonu fascinantne serije o novoj generaciji ljudi, robotima koji svojim izgledom i ponašanjem neverovatno podsećaju na ljude i ni po čemu se ne razlikuju od ostatka ljudske vrste – osim možda po očima.

Serija Ljudska vrsta, nastala po hvaljenoj švedskoj seriji „Real Humans”, smeštena je u paralelnu stvarnost u kojoj kućni roboti, u početku namenjeni samo kao pomoć ljudima u poslovima koje ne žele sami da obavljaju, postaju sve svesniji svog postojanja. Kao što smo mogli da vidimo u prvoj sezoni serije, nominovanoj za nagradu BAFTA, sintovi počinju da se prisećaju šta su bili pre nego što su dodeljeni određenoj porodici i postaju svesni svoje prirode i namene.

Rasplet radnje je ponovo vratio sve likove u svojevrsni status kvo i poslužio kao priprema za drugu sezonu serije, koja inteligentno postavlja različita filozofska, moralna i etička pitanja koja se pojavljuju prilikom proučavanja teme veštačke inteligencije. Serija „Ljudska vrsta” je kako kroz prvu tako i kroz drugu sezonu ponudila uzbudljivu radnju, odličnu glumu i mnogo dobar scenario.

U trećoj sezoni, godinu dana posle buđenja svesti, potlačena populacija Sinta se bori za preživljavanje u svetu koji ih mrzi i koji ih se plaši. Kada se unutar zajednice Sinta počnu da pojavljuju frakcije nada za stabilnost je ozbiljno ugrožena… Dok se porodica Sinta: Mija (Džema Čen), Niska (Emili Berington) i Maks (Ajvano Džeremaja) i dalje bore za pravo na preživljavanje; Džo (Tom Gudman-Hil), Laura (Ketrin Parkinson) i njihova deca Meti (Lusi Karls), Tobi (Teo Stivenson) i Sofi (Piksi Dejvis) nastoje da se pomire s kataklizmičkim događajima prošle sezone. Treća sezona ocenjena je od strane kritičara na „Rotten Tomatoes” sa neverovatnih 100% i ocenom 8.0/10 na IMDB-u.

 

 

 

PROPOVEDNIK – apsolutno uvrnuto putovanje prepuno akcionog uzbuđenja – Sezona II

 

Popularni Propovednik vraća se s drugom sezonom 12. 7. u večernjem terminu na kanalu CineStar TV Action&Thriller.

Ono što je započelo kao strip devedesetih, preraslo je u bezobraznu, blasfemičnu, duhovitu i zaraznu seriju koju nikako ne smete da propustite. Serija „Propovednik” (Preacher) predstavlja adaptaciju kultnog i, s hrišćanskog gledišta, bogohulnog i jeretičkog istoimenog stripa Garta Enisa i Stiva Dilona. Priča o propovedniku iz Teksasa, Džesiju Kasteru, kojeg jednog dana obuzme… nešto natprirodno.

Propovednik je apsolutno uvrnuto putovanje prepuno akcionog uzbuđenja. Kad Džesi Kaster, propovednik kriminalne prošlosti iz malog grada, shvati da u raju nema Boga, kreće da ga pronađe. Uz njega na putovanje krene i Tulip, Džesijeva nestalna prava ljubav, i Kasidi, 119 g. star irski vampir koji je Džesijev najbolji prijatelj. Družina završi u Nju Orleansu gde moraju da izbegnu lokalnim gangsterima, opasnim tajnim agentima u belim odelima i Svecu ubici, nezaustavljivom, ubitačnom kauboju iz pakla.

 

GDE SMO STALI POSLEDNJI PUT?

Nema žešćeg početka od onog što je ‘Propovednik’ ostavio na kraju prve sezone. Iako su prvih 10 epizoda imale poznati ritam vatrenog krštenja izvorne priče, bio je to metanski indukovan oproštaj koji je efikasno očistio scenu od svih, i pregršt glavnih likova.

I time je ‘Propovednik’ ostao u neizvesnoj situaciji, tamo gde glavni lik ima najmoćnije oružje na bilo kom nivou postojanja i predvodi neobičnu grupu ljudi na putovanje/lov na Boga. Džesi, Tulip i Kasidi, šarolika družina bivših ljubavnika i bivših ljudi, umakli su tom zlokobnom udaru uz zajednički cilj: da nađu Boga koji je nestao nešto pre nego što je Džesi došao u posed Dženezisa, natprirodne moći kojom može da natera ljude koji mu se nađu na putu da se podvrgnu njegovoj volji. Jer kad nađu Boga, moraju nešto da ga pitaju.

Ukupno 13 epizoda druge sezone će vas iznenaditi, otkriti nešto novo o vašim omiljenim likovima ili naprosto vas naterati da analizirate moralna pitanja.

Druga sezona „Propovednika” počinje 12. 7. na kanalu CineStar TV Action&Thriller, a prikazivaće se po jedna epizoda dnevno od ponedeljka do četvrtka u večernjem terminu.