HARDCORE HENRY – PRVI FILM U ISTORIJI KOJI GLEDAOCA STAVLJA U CENTAR RADNJE!

Sledećeg četvrtka u bioskope stiže film nastao u rusko-američkoj produkciji, HARDCORE HENRY!

HARDCORE HENRY prvi je film u istoriji kinematografije koji je snimljen iz prvog lica,odnosno kadriran iz perspektive glavnog junaka.Na ova jnačin publika stiče utisak da  dešavanja u filmu prati„iz glave“glavnog protagoniste. Dok gledate ovaj film imaćete utisak da ste glavni lik u igrici.

Film Hardcore Henry je jedno od najoriginalnijih hard core ostvarenja u poslednje vreme jer… ti si heroj u ovom filmu!

HARDCORE HENRY je prvi film u istoriji u kom publika sve vidi na način iz perpektive glavnog lika.Tim naučnika vasrksava agenta Henrija kao kibernetskog-supervojnika koji se ne seća ničega iz njegove prošlosti. Šalju ga na misiju protiv „gospodara rata“ Akana koji želi da napravi svoju nepobedivu armiju bio-vojnika.U isto vreme Henri se nalazi u ekvilibrijumu neznanja ni jedne pojedninosti o svom životu….i o samom sebi.

Ovaj film snimljen je u potpunosti uz pomoć minijaturne kamere GoPro Hero4. Autori filma su morali ekskluzivno za potrebe snimanja da konstruišu posebnu masku (rig) koju je glumac nosio na glavi zajedno sa kamerom a kako bi na najrealniji mogući način mogao da snimi dešavanja u filmu ali iz perspektive prvog lica.

Na pretpremijera širom sveta film je pobrao isključivo pozitivne kritike. Film je za samo jedan dan prikazivanja u Americi zaradio preko 10.000.000 dolara i drži ukupno 84% pozitivnih kritika na agregatoru Roten Tomatoes.

Film je režirao Ilya Naishuler a film nam predstavlja potpuno novu ekipu glumaca medju kojima su Shartlo Copley i Danila Kozlovsky kao i jeno poznato ime Tim Roth-a.

Srećno Henry. Sigurno će ti trebati…

FILM JE U BIOSKOPIMA OD ČETVRTKA 14.04!

Link na trejleru:

https://youtu.be/HdcghZKJOp4