ZG80

Zg80

Grupa prijatelja iz istog kraja u Zagrebu, članovi navijačke grupe BBB (Dinamo), krajem ’80-ih godina prošlog veka kreće na gostujuću utakmicu s najvećim rivalima, Crvenom zvezdom, u Beograd. Njihov plan je da uđu na teren u Beogradu s Dinamovom zastavom.
Nakon celonoćnog opijanja u vozu stižu u neprijateljski nastrojen Beograd i odlaze uz pratnju policije na stadion. Tamo uspevaju u svom planu, iako jednog od njih na terenu hvata milicija. Ostali se bezbrižno vraćaju prema vozu, kada navijači Zvezde (Delije), napadnu autobus i krenu da jure BBB-ovce po celom Beogradu. Grupa prijatelja s početka priče podeli se na tri dela i kroz razne neprilike pokušava da stigne na vreme na voz za Zagreb.
Trojica, preko rodbinske veze u Beogradu, pokušavaju potajno da se uvuku u voz s navijačima, ali ih napadaju misleći da su navijači Partizana. Druga trojica uleću iz tuče u tuču i jedva spasu živu glavu u velikom obračunu s Delijama i milicijom.
Prijatelj koji je završio u miliciji, beži kroz grad, lisicama vezan za jednog od Delija, koji je takođe uhapšen, što ih tera na međusobnu saradnju.
Pred sam polazak voza, kad se svi ponovo nađu, dešava se još jedna poslednja tuča u kojoj se nazire šta će se ubrzo dogoditi, ne samo u odnosima unutar navijačkih grupa, već i sa celom Jugoslavijom.