EJMI OD DANAS U BIOSKOPIMA

Film Ejmi (AMY)  koji večeras otvara festival SLOBODNA ZONA  u SAVA CENTRU  od večeras se takođe može naći i na redovnom bioskopskom repertoaru domaćih bioskopa.

Film Ejmi (AMY) reditelja Asifa Kapadie pripoveda priču o sada već legendarnoj pevačici Ejmi Vajnhaus. Film se pretežno oslanja na arhivske snimke koje do sada niste imali prilike da vidite ali i njene do sada neobjavljene pesme.Film počinje sa insertima njenog kućnog videa kada je imala samo četrnaest godina. Kapadia je za potrebe snimanja filma obavio preko 100 intervjua sa rodbinom i prijateljima Ejmi Vajnhaus želeći da pronikne u suštinu njenog života i da ga osvetli sa različitih strana.

Asif Kapadia dobitnik je nagrade BAFRA i poznat je po vizuelno raskošnim  filmovima. Režirao je slavni film SENA za kompaniju Working Title o legendi Formule 1 Artonu Seni. SENA je dokumentarac s najvećom zaradom u istorijii britanske kinematografije, a nagrađen je brojnim međunarodnim nagradama. Kapadia posebno voli da proučava živote neobičnih i nesvakidašnjih ljudi. Proslavio se kratkim filmom THE SHEEP THIEF (1977.), a kasnije snima THE WARRIOR te FAR NORTH (2004.), dok trenutno radi ALI AND NINO za Archery Pictures.

Trejler filma možete pogledati na sledećem linku:

https://youtu.be/TffAOoUONHM