DŽOKER UŠAO U DRUŠTVO NAJUSPEŠNIJIH U ISTORIJI KINEMATOGRAFIJE U  SRBIJI

Džoker u maestralnom izvođenju Hoakin Finiksa najuspešniji je film strane produkcije u Srbiji po parametru ukupne zarade koju je ostvario od prodaje bioskopskih ulaznica. Film koji je uzburkao duhove i mesec dana  od prvog prikazivanja i dalje puni bioskope i polako prelazi cifru od 250.000 gledalaca. Ovim uspesima Džoker je sebi zagrarantovao mesto na Olimpu najupešnijih filmova u istoriji u Srbiji. Verujemo da je malo onih koji do sada nisu pogledali ovaj naslov ipak podsetićemo vas na priču o Džokeru koja je ovom filmu donela nezapamćen uspeh.

 

Uvek sam u gomili, Artur Flek je čovek koji traži bliskost. Ipak , dok korača utabanim ulicama Gotama i vozi se javnim prevozom neprijateljskog grada prepunog podela i nezadovoljstva, Artur nosi dve maske. Jednu nanosi za svoj posao klovna, a drugu nikada ne može da skine. To je maska koju projektuje u uzaludnom pokušaju da se oseća kao deo sveta oko sebe, a ne kao neshvaćen čovek kog život stalno poražava. Artur nema oca, samo krhku majku, navodno koja mu je verovatno i najbolja prijateljica, a koja mu je dala nadimak Happy, nadimak koji je podstrekao Arturov osmeh koji skriva tugu.

 

Film Džoker  čiju režiju, scenario i produkciju potpisuje Tod Filips , je njegova originalna verzija zloglasnog DC negativca, priča o poreklu  prožeta tradicionalnim mitologijama lika.  Filipsov  Arthur Flek, kojeg nezaboravno tumači  Hoakin Finiks , je čovek koji se bori da pronađe svoj put u Gotamovom slomljenom društvu. U želji da ga obasja bilo kakvo svetlo, odluči da se okuša  kao stand-up komičar, ipak  čini se kako je uvek on predmet ismejavanja. Uhvaćen u cikličnom postojanju između apatije i okrutnosti i, na kraju , izdaje, Artur donosi jednu lošu odluku za drugom što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera.

 

DŽOKER se nalazi na repertoaru bioskopa u našoj zemlji.