DVADESET GODINA POSLE: GDE SU DANAS ZVEZDE FILMA PETI ELEMENT

Beograd, 17. jula 2017. – Svakih pet hiljada godina, kad se tri planeta nalaze u eklipsi, ultimativno zlo poprima oblik, te nastoji pretvoriti svetlo u mrak i život u smrt. Za dvesta pedeset godina u dalekoj budućnosti sve će biti izgubljeno ako se ne pronađe peti element.

 

Dvadeset godina je prošlo od kultnog, za Oscara nominiranog, filma Peti element koji je osvojio srca mnogih te i danas predstavlja jedan od omiljenih znanstveno-fantastičnih filmova! Slavni redatelj Luc Besson upravo je ovim klasikom zauzeo mesto u srcu mnogih filmoljubaca, a nakon hitova Podzemlje, Veliko plavetnilo, Nikita i Leon profesionalac, ovo je bio savršen vetar u leđa za buduće filmske uspešnice.

Bessonov smisao za stvaranje hitova nazire se i u pomnom odabiru glumaca, koji su neretko, renomirane holivudske zvezde. Tako su se davne 1997. godine u glavnim ulogama našli Bruce Willis, Milla Jovovich i Gary Oldman, što je na kraju ispala savršena kombinacija te je Peti element tada nominiran za prestižnu nagradu Oscar.

Glumci ovog futurističkog znanstveno-fantastičnog hita menjali su svoj izgled kroz dvadesetogodišnju karijeru, a osim fizičkim izgledom, menjali su se i njihovi privatni životi.

 

Tako je Milla Jovovich, od uloge u Petom elementu, stekla reputaciju heroine futurističkih akcija. Zanimljivo je da je od tri braka, dva puta bila udana za renomirane reditelje u čijim je filmovima igrala glavnu ulogu, a jedan od njih bio je brak i s rediteljem Lucom Bessonom.

 

Milla Jovovich  (1997. Fifth Element / 2015. Survivor )

 

Bruce Willis je, zbog izgubljene opklade od Matthewa Perryja, glumio u jednoj epizodi Prijatelja i to bez honorara, a za tu je ulogu čak i dobio nagradu Emmy za najboljeg gostujućeg glumca u humorističnoj seriji. Ni hladnokrvni Bruce nije uspio ostati ravnodušan pa se na jednom od snimanja zaljubio u fatalnu Demi Moore, što je rezultiralo trinaestogodišnjim brakom. Nažalost, kao i u većini holivudskih brakova, ljubav je pukla, no unatoč svemu Bruce i Demi ostali su u dobrim odnosima.

Bruce Willis (1997. Fifth Element / 2015. Vice)

 

Unatoč uspešnoj karijeri i zavidnom talentu za svetske naglaske, Gary Oldman je dugo bio ubrajan u top deset glumaca koji su trebali, a nikada nisu bili nominovani za prestižnu nagradu Oscar. Nasreću, to se promenilo 2012. godine, kada je dobio svoju prvu nominaciju za glavnu mušku ulogu u špijunskom trileru Dečko, Dama, Kralj, Špijun. U privatnom životu ne može se reći da plovi mirnim bračnim vodama. Nakon nekolicine neuspešnih brakova, jedan od njih i s glumicom Umom Thurman, odao se mračnoj strani filmskog šoubiza – alkoholu.

 

Gary Oldman (1997. Fifth Element / 2016. Criminal)

 

Chris Tucker je za film Gas do daske 3 sklopio ugovor vredan čak 25 miliona dolara, što ga je 2006. godine učinilo najviše plaćenim glumcem u Holivudu. Glumačke sposobnosti primenio je i 2001. godine u spotu pop legende Michaela Jacksona u pjesmi „You Rock My World“.

Chris Tucker (1997. Fifth Element / 2012. Silver Linings Playbook)

 

Može li se ponoviti tako velika filmska uspešnica kao Peti element? Ako pitamo Luca Bessona, zasigurno da može jer spremio nam je još jednu SF akciju koja će zasigurno izazvati veliki boom i zaintrigirati gledaoce svih generacija, a hoće li nadmašiti kultni Peti element, ne preostaje ništa drugo nego pričekati premijeru kino hita godine!

 

CineStar TV svojim gledaocima 23. jula donosi najveće uspešnice svima dobro poznatog reditelja! Prisetite se brojnih hitova uz ciklus filmova Luca Bessona i obilježite dvadesetogodišnjicu njegovog kultnog filma Peti element. Na celodnevnom programu moći ćete pogledati i klasike poput Podzemlja, Velikog plavetnila, Nikite i Leona profesionalca, a detaljan TV program možete pronaći na raspored.

 

Nakon prisećanja kultnih Bessonovih rediteljskih uspješnica, oduševite se još jednim njegovim SF remek-delom Valerijan i carstvo hiljadu planeta, kojeg možete pogledati od 27. jula u CineStaru. Ulaznice za film možete kupiti na web stranici CineStar Cinemas na: Valerijan i carstvo hiljadu planeta.