BENEDIKT KAMBERBAČ JE PATRIK MELROUZ… OVOG MARTA NA KANALU CINESTAR TV 1

 

Ovu uzbudljivu mini seriju ne propustite da pogledate  od 6. marta svake subote u 20:00 h na programu CineStar TV 1.

Benedikt Kamberbeč nikad nije skrivao da postoje samo dve uloge koje je ikada želeo da igra: Hamlet i Patrik Melrouz. Autobiografske knjige Edvarda Sent Obina,  na kojima se temelji serija Patrik Melrouz, su oduševile književnu publiku. Bilo je samo pitanje vremena kada će Patrik Melrouz stići na CineStar TV, a nema boljeg glumca od Benedikta Kumberbača koji ga personifikuje.

Serija knjiga Edvarda St Obena, sastoji se od pet naslova: Nikad razum, Loše vesti, Neke nade, Majčino mleko i Napokon, što je isti broj epizoda kao i u miniseriji. Nije slučajnost. Svaka epizoda serije koja traje decenijama obuhvata jednu knjigu, tako da nijedan deo priče nije ostavljen nedorečen. Kroz pet epizoda pratimo Patrika Melrouza, čoveka iz visokog društva koji je odrastao u vrlo disfunkcionalnoj porodici.

U svakoj epizodi pratimo određeni segment iz njegovog života, uz brojne fleš bekove i  ispreplitanja radnje i vremena.

Kumberbač je fantastično portretirao čoveka koji je digao ruke od svega, osim od života. On je bogat, voli lepe  fine stvari, lagodan život, ali istovremeno beži u heroinsku izmaglicu jer je psihički skroz uništen. U svetu velikih privilegija, Patrik se oseća usamljeno i otuđeno.

Jer taj svet je prepun nemoralnosti, pohlepe, okrutnosti i snobizma. Njegov put od žrtve do čoveka sa najboljim namerama je svojevrsni put modernog heroja.

Ovaj način pričanja priče i portretiranja junaka, britka, oštroumna i inteligentna naracija pod rediteljskom palicom Edvarda Bergera, držaće vas prikovane za male ekrane od početka do samog kraja.