BENEDIKT KAMBERBAČ JE PATRIK MELROUZ… OVOG MARTA NA CINESTAR TV PREMIERE 1 KANALU

Benedikt Kamberbač glumi u drami od pet nastavaka „Patrik Melrouz“, snimljenoj prema obožavanim romanima Edvarda Sent Obina. Prilagodbu je napravio Dejvid Nikols (roman i film „Jedan dan“) i u svakoj epizodi prikazuje jedno poglavlje iz života problematičnog Melrouza, od njegovog detinjstva u kojem je iskusio nasilje do njegove odrasle dobi i zavisnosti od droge.

 

Od 6. marta, svakog petka u 21 h, moći ćete da gledate ovu uzbudljivu seriju na programu CineStar TV Premiere 1.

 

UPOZNAJTE GLAVNE LIKOVE

 

PATRIK MELROUZ (BENEDIKT KAMBERBAČ)

Kad prvi put sretnete Patrika Melrouza, on je profesionalno tumaralo i izuzetan hedonista. Na raspolaganju ima gotovo neograničena sredstva, a njegov privilegovani odgoj doneo mu je status onoga koji se vozi u limuzini, druži sa osobama iz visokog društva, i u životu ga zanimaju samo dve stvari: prva je društvo stalno novih devojaka; a druga je gadna zavisnost od heroina. Tragično je to što su ovi poroci posledica potrebe da smetne sa uma svoje duboko traumatično detinjstvo, posebno svoj odnos sa čudovišnim ocem. Možda vest o očevoj smrti podstakne Patrika da se napokon popravi. Međutim, to će biti dug put s mnogim padovima.

 

DEJVID MELROUZ (HJUGO VIVING)

„Samo najbolje, ili ništa.“ To je bila mantra Dejvida Melrouza koju je preneo i svom sinu Patriku. Iako rođen kao član engleske aristokratije, Dejvid je zapravo veoma siromašan – sve što ima dolazi od tek nedavno obogaćene porodice supruge Elenor. Bivši konjički oficir i lekar, nekad je smatran kompozitorom koji uveliko obećava, sa svojim čudesnim delima za klavir koja su možda i najlepša stvar koju je ikada dao svetu. Ali od tada, nije učinio ništa tako značajno – umesto toga izabrao je svakodnevno opijanje u svom dvorcu na jugu Francuske. Bez sumnje, ono što ga najbolje opisuje jeste njegova okrutnost, uživanje u uterivanju straha u kosti drugima i ponižavanje drugih. Čak i njegovi tzv. prijatelji – kolege iz njegovih dana na Itonu, uglavnom imaju zadršku prema njemu. Ali, nema sumnje da je njegova sopstvena porodica najviše patila zbog njega.

 

ELENOR MELROUZ (DŽENIFER DŽEJSON LI)

Naslednica kompanije za čišćenje, iz porodice koja je jedna od najbogatijih u Americi, prvo je omogućila Dejvidu, pa Patriku, njihove hedonističke sklonosti. Međutim, godine muževog zlostavljanja promenile su je u tupu, alkoholičarsku ljušturu. Želela je da bude bolja majka Patriku, ali Dejvidovi pritisci da mu moraju usaditi osećaj samostalnosti samo su značili da ga nikada nije mogla utešiti kada mu je to najviše bilo potrebno, pa svoje vreme i energiju troši na izbegavanje zlobnog supruga. Kasnije se domogla svoje slobode, ali, nažalost, nakon što je šteta već bila počinjena. I, kad je pobegla, a na Patrikov užas, ostavila ga je s Dejvidom.

 

MERI MELROUZ (ANA MADLI)

Patrik upoznaje Meri na zabavi uz večeru u periodu života u kojem nije pio. Venčali su se i dobili dva sina, Roberta i Tomasa. Nažalost, brak trpi zbog sećanja na njegovo detinjstvo, pritisaka roditeljstva i staranja o njegovoj bolesnoj majci. Meri zna za Patrikove traume iz prošlosti i čini sve kako bi mu bila podrška, ali kada mora da zažmuri na njegov alkoholizam i neveru, počne da zamišlja život bez njega.

 

Od 6. marta, svakog petka u 21 h, moći ćete da gledate ovu uzbudljivu seriju na programu CineStar TV Premiere 1.